sichengger

Mencari Jati Diri

Teks Siiran Tanpo Waton

“ngawiti ingsun…

nglaras syi’iran,,,

kelawan muji,,,

mareng pengeran,,,

kang pareng rohmat..lan kenikmatan,,,

rino wengine…tanpo pitungan..

“duh blo konco…

prio… wanito…

ojo mung ngaji,,,syair agomo..

gur pinter ndongeng,,,nulis lan moco..

tembe mbrine bakal sangsoro…

akeh kang apal…

quran haditse,,,

sneng ngafirke marang lyane,,,

kafire dwe dak digatekke,,,

yen iseh kotor,,, ati… akale,,,

“gampang kabujuk nafsu angkoro,,,

ing pepaese gebyare ndunyo…

iri lan meri…

sugihe tonggo…

mulo atine…peteng lan nisto..

“ayo sedulur,,

jo nglalekake,,,wajibe ngaji… sak prana ta…ne…

go ngandelake iman tauhid… e

baguse sangu… mulyo matine…

“kang aran sholeh,,,bagus atine,,,

kerono mapak… sari ngelmune…

laku thoreqot… lan ma’rifate,,,

ugo haqeqot… manjeng rasane…

“al quran qodem,,,wahyu ,minulyo..

tanpo tinules… bso diwco…

iku wejangan guru waskito…

den tancepake eng njero dodo…

“kumanthel ati..lan pikiran.. mrasuk eng badan…kabeh jeroan

mu’jizat rosul dadi pedoman…

mnongko dalan manjinge iman…

“kelawan alloh,,,kang moho suci…

kudu rangkulan… rino lan wengi…

di tirakati,,, diriyadhoi…

dzikir lan suluk jo nganthi lali…

“uripe ayem,,,rumongso aman…

dununge roso.. tondo yen iman…

sabar narimo najan pas…pasan…

kabeh tinakdir sangkeng pengeran…

“kelawan konco..

dulur lan tonggo…

kang podo rukun ojo gae… sio

iku sunahe rosul kang mulyo

nabi muhammad panutan kitho

“ayo nglakoni,,,

skabehane,,,

alloh kang bakal,,,ngangkat drajate,,,

snajan asor toto dhohire,,,

anane mulyo maqom.. drajate,,,

“lamun palastro ing pungkasane…

ora kesasar… roh lan sukmane,,,

den gadang alloh suargo manggone

utuh mayite.. ugo ulese…

syi’iran dari guru bangsa.

9 August 2011 - Posted by | agama |

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: